9 oct. 2012

Grindbakken

by Rotor











A masterplan has been designed for the docks of Ghent. Some buildings have to disappear while concrete will be poured somewhere else, waterside dwellers will meet new neighbours and yesterday’s practices will make way for current activities.

Following this plan, a 160 meter long concrete structure, the Grindbakken – used in the past to transfer gravel and sand between ships and trucks – was about to be transformed into a multi purpose area accessible to the public, supplied with water and electricity and painted white as an empty canvas for future activities.

When we were asked to present a first intervention in this space, we chose to interfere in this painting process. We selected and documented specific areas of interest, and 36 frames were built on-site to protect these areas during the cleaning and painting.





text and images are published under Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 2.0 license by Rotor

No hay comentarios:

Blog Widget by LinkWithin